خازن کولرگازی

خازن روغنی چیست؟ | خازن کولرگازی

خازن روغنی چیست؟

یک خازن روغنی معمولا یک خازن ولتاژ AC یا با دو ولتاژ (AC / DC) است که برای مدارهای با قابلیت اطمینان بالا طراحی شده است. خازن روغنی زمانی استفاده می شود که نیاز به ولتاژ بالا، جریان زیاد و عمر طولانی هست. که در واقع شامل فیلتر و ذخیره انرژی با ولتاژ زیاد، حرکت موتور، استارت موتور، نورپردازی با ولتاژ بالا و … می شود.

این خازن ها در سیستم های گرمایشی صنعتی، موتورهای AC، موتورهای DC، چراغ های با ولتاژ بالا (HID)، تابلوهای روشنایی ولتاژ بالا و منبع تغذیه ها یافت می شوند. در حالیکه خازنهای الکترولیتی آلومینیومی تقریبا همیشه قطبی هستند ( خازن های مثبت و ترمینال منفی )، خازن های روغنی غیر قطبی هستند و بنابراین می توانند در تمام کاربردهای تغییر ولتاژ استفاده شوند. این خازن ها از پلی پروپیلن متالیزه شده روغن ساخته شده اند.

بعضی از انواع خازن روغنی کاملا منحصر به فرد هستند، ممکن است شامل یک مقاومت در سراسر پایانه ها باشد. همچنین در بعضی موارد یک پکیج تنها، میتواند شامل دو خازن جداگانه باشد.

ویژگی های کلیدی برای انتخاب یک خازن روغنی عبارتند از: مقدار ولتاژ (V)، عمر مفید (بر حسب ساعت) و نوع خازن روغنی.

خازن روغنی
خازن های روغنی

بررسی خازن کولرگازی

خازن کولرگازی چیست؟

تمامی خازن‌ها (Capacitor) در یک مدار الکتریکی کار ذخیره برق و آزادسازی آن را برعهده دارند.

خازن‌ها بسته به ابعاد تحمل و ظرفیتشان متغیر می‌باشد یعنی خازن‌ها بزرک تر معمولاً توانایی تحمّل بار و ظرفیت ذخیره‌ی بیشتری دارند. از خازن‌ها برای کولر گازی استفاده و استفاده آن بسیار ضروری می باد چراکه کولر گازی برای کمپرسور نیاز به خازن دارد زیرا بعضی از کمپرسورها در کولر گازی به پالس الکتریکی‌ای معادل ۳ تا ۵ برابر حالت عادی، برای شروع به کار نیاز دارند. خازن‌های استارت برای کمپرسور کولر گازی و بالا بردن پالس کمک می‌کند و همچنین برای موتور های الکتریکی دیگر مانند فن دستگاه از خازن‌های کوچک‌تری استفاده می شود.

چه تعداد خازن در کولر گازی قرار می‌گیرد و خازن کولر گازی چه کاربردی دارد؟

اکثر کولرهای گازی ویا تمامی کولرهای گازی در قسمت پنل داخلی آن‌ها یک موتور فن وجود دارد که عملکرد گردش هوا را در داخل برعهده دارد. همین زور یک موتور فن کندانسور در قسمت بیرونی دارد که هوای گرم کندانسور را خارج می‌کند و یک موتور کمپرسور که مبرد خنک‌کننده (گاز) را درون سیستم و سیکل مدار گاز به چرخش در می‌آورد در این صورت می‌توان گفت در کولرهای گازی و اسپلیت‌ها 3 عدد خازن وجود دارد. همه این خازن‌ها به ترموستات موتور وصل هستند یعنی زمانی که ترموستات موتور روشن شود تمامی موتورها از یک خازن برای استارت استفاده می‌کند. خازن کمپرسور بزرگ‌ترین خازن است زیرا کمپرسور به انرژی بیشتری نسبت به دو موتور دیگر، نیاز دارد.

خازن کولرگازی

به چه علت خازن‌های کولرگازی سریع خراب می‌شوند؟

خازن‌های کولرگازی به سه دلیل بسیار زود خراب می‌شوند و باعث می‌شوند که کولرگازی استارت نکند و خوب کار نکند برای جلوگیری این مشکل ما در این مقاله سعی داریم تک تک این موارد رو اعلام کنیم و راهکار و چگونگی استفاده از خازن‌های کولرگازی رو به شما عزیزان توضیح بدیم.

سه دلیل اصلی برای خراب شدن خازن‌های کولرگازی :

  • گرمای بیش از حد
  • اضافه‌بار الکتریکی
  • ایراد قسمت‌های دیگر
  •  
گرمای بیش از حد

خازن الکترولیتی کولرگازی لایه‌ی جداکننده‌ی مرطوبی درون خود دارد که در صورت گرم شدن بیش از حد کولر گازی، خشک شده و اتصال کوتاه در آن ایجاد می‌شود. معمولاً اگر دمای خازن به بالای ۶۵ درجه سانتی‌گراد برسد، خازن خراب می‌شود.

اضافه بار الکتریکی

خازن کولر گازی به صورتی طراحی و ساخته شده که پس از رساندن کمپرسور و موتور فن به سه‌چهارم سرعت آن در حالت کار، از مدار جدا شود. طراحی به این صورت نیست که بتواند بار الکتریکی را به‌صورت دائم تحمّل کند. اگر عاملی جلوی چرخش موتور را بگیرد یا موتور بسوزد، خازن نیز احتمالاً براثر اضافه‌بار، خراب خواهد شد. ولتاژ بیشتر از حد مجاز نیز می‌تواند باعث خرابی خازن شود.

ایراد قسمت‌های دیگر

یکی دیگر از دلایل خرابی خازن‌ها جدا نشدن چندثانیه‌ای از مدار می‌شود اگر جدا نشود دمای خازن بیش از حد بالا خواهد رفت و یک کمپرسور یا موتور فن که به دلیل یاتاقان‌های فرسوده یا خرابی به سختی کار می‌کند، می‌تواند باعث سوختن خازن شود. یک کلید رله‌ی خراب نیز می‌تواند بارله کردن خازن در مدار به مدت طولانی، باعث گرم شدن بیش از حد آن شود. صاعقه می‌تواند باعث خرابی خازن، کمپرسور، موتور فن یا سیم‌های داخل کولرگازی شود. حتی یک موج الکتریکی ضعیف نیز می‌تواند خازن را خراب کند که می‌تواند منجر به اضافه بار کمپرسور و خرابی‌های بعدی شود.

عمر مفید خازن‌های کولر گازی

یک خازن کولر گازی که از آسیب، موج‌های الکتریکی، گرمای بیش از حد یا بارهای الکتریکی اضافی حفظ شده باشد، بالاخره براثر فرسودگی خراب خواهد شد. عمر متوسط خازن‌های کولر گازی بر اساس نوع آب‌وهوا و میزان مصرف، متفاوت است ولی معمولاً ۶ سال است. انواع باکیفیت خازن استارتی که معمولاً برای کولر گازی استفاده می‌شود، می‌تواند تا ۵۰ هزار استارت کار کند.

نکات مهم برای انتخاب خازن کولرگازی

برای تعویض خازن‌های کولری و انتخاب خازن مناسب باید به چند نکته توجه کنیم، برای تعویض خازن باید از ظرفیت صحیح آن اطمینان حاصل کنیم اگر به طرفیت خازن توجه نکنیم امکان دارد موجب سوختن و پاشیدن مایع درون به سایر اجزای درونی یونیت خارجی کولر گازی شود به کولرگازی و یا اسپلیت آسیب برساند.

انواع خازن در کولر گازی

انواع خازن در کولرگازی:

در کولرگازی (در تعمیر کولرگازی و تعمیرات کولر گازی و یا سرویس کولرگازی) انواع خازن هایی که در ادامه معرفی میشود مورد استفاده قرار میگیرد.

1.خازن خشک (راه انداز-استارت)

این خازن جهت کار متناوب وغیر دائم به کار می رود که دارای ظرفیت زیاد،ولتاژ کم نسبت به خازن روغنی است و به طور لحظه ای وارد مدار می گردد(1 تا 3ثانیه) وهمراه سیم پیچ استارت از مدار خارج می شود.خازن خشک با سیم- پیچ استارت سری بسته می شود ودر موتورهایی که سیم پیچ استارت آنها از مدار خارج می شود کاربرد دارد،در رله-های جریانی و ولتاژی کاربرد دارند.

حداکثر استارت خازن خشک 6تا10 دفعه در ساعت می باشد.

2.خازن الکتریکی (روغنی یا دائم کار) در کولرگازی

این نوع خازن دارای ظرفیت کمترو ولتاژ بیشتر نسبت به خازن خشک می باشد و به طور دائم در مدار بصورت موازی بین سیم پیچ های(S)استارت و(R)رانینگ بسته می شود و مورد استفاده آن دررله های ولتاژی و اتصال مستقیم به کمپرسور می باشد.

خازن کولرگازی

در کولرگازی از دونوع خازن روغنی اسفاده می شود

الف) خازن روغنی کمپرسور که ظرفیت آن در مدل های مختلف بین 25 تا60 میکرو فاراد می باشد.

ب)خازن روغنی فن که ظرفیت آن در مدل های مختلف بین 3 تا 7 میکرو فاراد می باشد.

خازن ها در کولر پنجره ای می توانند به صورت جداگانه و یا مشترک (دوبل) استفاده شوند.

تست خازن کولرگازی: تعمیرکار کولرگازی جهت تعمیرویاسرویس کولرگازی باید با موارد زیرآشناباشد

1-به وسیله جریان برق: دو سر خازن را به مدت 1تا3 ثانیه به جریان برق وصل می کنیم سپس دوسرآن را به هم اتصال می دهیم اگر صدای تقه همراه با جرقه به رنگ آبی دیده شد خازن سالم است اما اگر جرقه ضعیف و به رنگ قرمز باشد خازن خراب است.در این روش باید نکات ایمنی رارعایت کنیم زیرا امکان ترکیدن آن وجود دارد.

2-به وسیله تست لامپ: دراین روش یک لامپ 100 واتی راباخازن سری می کنیم سپس به جریان برق وصل می کنیم اگر لامپ روشن شد نشان دهنده سالم بودن خازن است درغیراین صورت خازن معیوب می باشد.

3-به وسیله اهم متر: در لحظه اول خازن را اتصال کوتاه می دهیم تا جریانی وارد اهم مترنشود بعد رنج مناسب برای اهم متر را انتخاب می کنیم، اگر خازن نشتی داشته باشد عقربه اهم متر به طرف صفر و بتدریج به سمت بی نهایت بر می گردد و قبل از آن می ایستد.حال اگر خازن اتصال کوتاه شده باشد عقربه به سمت صفر رفته و روی آن می ماند.

کیاسرما بهترین انتخاب برای خرید انواع خازن روغنی

برای خرید ، دیدن مشخصات و کاتالوگ و بررسی انواع خازن های روغنی کولرگازی میتوانید به صفحه فروشگاه مخصوص خازن های روغنی سایت کیاسرما سربزنید و یا با شماره های مندرج در انتهای سایت تماس حاصل فرمایید.

شروع به تایپ کردن برای دیدن پستهایی که دنبال آن هستید.
0:00
0:00